Godinnenshoot

Op een drietal datums in de afgelopen weken (week 16/17) heb ik voor mijn opleiding diverse shoots gehad geïnspireerd door de oude Griekse Godinnen en/of mythische figuren. Drie prachtige locaties in Nederland uitgezocht, zoals Henschotermeer te zien op de bijgevoegde foto. Daarnaast heb ik mogen shooten op Landgoed Geijsteren en nabij Kootwijk, een prachtige zandvlakte vlak naast afslag 18.

Alle drie de dagen gelukkig droog weer gehad, met de locaties Kootwijk en Henschotermeer zelfs een prachtig zonnetje erbij! Uiteraard is een zonnetje erbij net wat meer uitdaging qua correct licht, maar voor de modellen in de jurken was het wel fijn, zo wat warmte erbij.

Voor deze shoots heb ik jurken gehuurd bij de Studio Wonderland, die een breed assortiment van geweldige jurken beschikbaar hebben en precies hadden waar ik naar op zoek was. Ik heb hier dus alles voor uit de kast getrokken, maar de resultaten zijn zó tof geworden. Een aantal foto's houd ik nog even geheim, die gaan op voor een opdracht voor mijn opleiding, maar diverse andere resultaten zal ik de komende weken delen op mijn Instagram en Facebook, dus houdt die zeker in de gaten! 

Themashoot Lord of the Rings

Op 6 maart 2022 vergezelde ik Kayleigh naar een portfolio shoot die ze had gepland net over de grens in Duitsland. Twee uur in de auto heen, net de grens met Duitsland over piepen en dan parkeren in een zijstraatje van een eigenlijk naamloze weg door een klein bosgebied. Hier kwamen we samen met de eigenaresse van het paard en ons model. Het model is al jaren thuis in de cosplay wereld en heeft voor deze shoot, die een Lord of the Rings thema had, gecosplayed als Eowyn.

In een klein omheind natuurgebied, met zowel water als bossen hebben we het tweetal op de foto gezet. Door het droge, zonnige weer hadden we sterk daglicht tot onze beschikking en konden we mooie plaatjes maken. Hoewel het model in het begin wat onwennig was rondom het paard, durfde ze er op gegeven moment zelfs op te gaan zitten. Ook hebben we wat geëxperimenteerd met rook, wat aan sommige foto's een prachtige sfeer meegaf. Al met al is het een geslaagde shoot geweest met mooie resultaten.

Binnenkort zal ik wat meer resultaten delen op mijn Instagram dus houdt ook die zeker in de gaten!


Workshop Exotische Dieren   


Op 26 februari 2022 heb ik voor het eerst sinds ik mezelf echt richt op het ontwikkelen en bezig zijn met fotografie een uitstapje ondernomen. Samen met een andere fotografen heb ik meegedaan aan een portfolio-dag georganiseerd door Teektoe. Deze vond plaats in Studio Haaglanden in Leidschendam en bracht een uitdagend onderwerp; Exotische dieren!

Toen een vriendin van mij, Kayleigh (oprichtster van Teektoe), aan gaf dit te organiseren en of ik wellicht interesse had moest ik wel even slikken. Spinnen zijn niet per se mijn favoriete dieren en daar zouden er maar liefst twee van aanwezig zijn. Ook aanwezig een aantal slangen, een kameleon, een schorpioen en een baardagame.  Uiteindelijk toch de beslissing genomen om het te doen, want wanneer ga je die kans nou nog een keer krijgen?

Gisteren was het dan eindelijk zover. Doordat een aantal mensen uitgevallen waren, konden we in plaats van een middag een hele dag fotograferen! Om half elf hadden we ons allemaal verzameld bij de studio en konden we even kennis maken met elkaar. De dieren waren al gearriveerd, twee modellen stonden klaar om te poseren en een MUA had een van de twee modellen voorzien van een prachtige make-up look. Alle modellen van de die dag (ook de modellen 's middags) hadden ervaring met de dieren en waren dan ook niet bang om ze aan te raken of zelfs op het gezicht te laten zitten!

Ondanks dat ik in het begin erg gespannen was met in het bijzonder de spinnen, verdween deze spanning al snel en heb ik een heerlijke dag beleefd. Je gaat zo op in je beelden maken en het communiceren met je modellen en mede-fotografen dat je even vergeet dat er op nog geen twee meter afstand een roodknie spin zit op de handen van de ervaren eigenaars.

Samen met de eigenaren van de dieren, die constant in de buurt waren en erg uitkeken voor de gesteldheid van hun dieren (bijna vanzelfsprekend uiteraard!) konden we de dieren zo plaatsen zonder dat deze in gevaar kwamen en het ons als fotografen toch mooie beelden oplevert.

Hoewel er nog enorm veel beelden liggen om te kijken en te bewerken ben ik enorm tevreden met de toevoegingen aan mijn portfolio en ben Kayleigh dan ook erg dankbaar voor het organiseren van een enorm leuke, leerzame dag.

Voor een sneakpeak, zie de foto boven deze post en houdt ook verder mijn Instagram in de gaten voor nog meer resultaten!